1 Nisan 2016 Cuma

Instagram Satış Yöntemleri





Sosyal platformların güçlü bir pazarlama ağı olarak öne çıkmasıyla beraber pek çok marka ve bireysel satıcıların sosyal medya üzerinden ürün satışı ve pazarlaması ile sektör de çok yüksek satış rakamlarına ulaşıldı.

Milyonlarca kişisel hesap aracılığıyla kullanılan sosyal medya portal üzerinden ürün ya da hizmet satmak, geleneksel satış yollarına göre çok daha kolay olmasıdan ötürü , aşırı ilgi görüyor.


Ürün satışı amaçlı en fazla kullanılan mecralardan biri durumda olan Instagram, her geçtiğimiz gün yükselen kullanıcı sayısı ile markaların bile iştahını kabartıyor.

Peki, Instagram üzerinden ne türlü ürün satışı yapılır? Instagram'dan satış yapmak isteyen kişisel yada markaların önem vermesi gerekli olan noktalar neler?

Akılda kalıcı kıssa ve öz  bir ad bulun.


Instagramdan ürün satışı yapmayı düşünüyorsanız öncelikle bir Instagram hesap adına sahip olmanız gerekmektedir. Instagram üzerinden kişisel satış yapacak iseniz ilk önceliğiniz ilginç ve akılda kalır bir isim  ile işe başlamanız size artı değer sağlayacaktır.  Cazip bir hesap ismi bulmanız online butik mantığıyla açılan hesaplar insanların herzaman ilgisini çekmektedir. Bu hesaplar arasında binlerce, milyonlarca takipçisi olanlar da var. Instagram hesabı oluştururken hesap isminizin akılda kalıcı ve işiniz ile alakalı olmalı, satacağınız ürünleri yansıtmalıdır.

Etkileyici ve kaliteli ürün görselleri yükleyin.


Instagram diğer sosyal portallara nazaran sadece resim üzerine yönelik olduğundan yüklediğiniz fotoğraflar ile alakalı bir kaç cümle ilgi çekecek kelimeler kullanmayı unutmayın. Butiğinize gelen potansiyel müşteriler ürün resimlerine göre ürünü alıp almamaya karar vereceğini ve buna göre sizde satışını yapmakta olduğunuz ürüne itinalı ve ürünü tam anlamıyla ortaya çıkaran resimleri  paylaşmakta fayda var. ilginç açılardan çekilen fotoğrafların temel fotoğraf uygulamalarıyla kolaj ile düzenlenmesi takipçilerin hoşuna gidecektir.

Etiketsiz paylaşım yapmamaya özen gösterin.


Sosyal ağlarda kullanıcıların ilgisini çekmek amaçlı etiket kullanmak çok fazla önem taşıyor. Sattığınız ürünler ile alakalı etiket kelimelerinden faydalanarak Instragram'daki bilinirliğinizi artırabilirsiniz. Etiketsiz paylaşımlarınız akış aralarında süratle kaybolacağı için benzer ürünlerinizin de görünür olmasını engelleyecektir. Özellikle H tag kullanın (örnek: #ciltkremi #sivilcekremi ) H tag kullanırken kelime aralarında boşluk bırakmayın.

Etkileyici açıklamalar kullanın.


Paylaşımlarınızda fotoğraflar ile beraber can alıcı cümleler ile süsleyin. Kullanacağınız cümlelerin doğruca reklam ve satış odaklı olmamasına önem vermeniz size satış olarak geri dönecektir.

Instagram'da piyasaya çıkardığınız ürünler ile alakadar olan kitlenin sizlere erişmesi amaçlı internet adresi, mail adresi ya da WhatsApp amaçlı telefon numarası eklemeyi unutmayın. Bununla Beraber iyi bir profil resmi koymayı da sakın atlamayın. Güncel ve kaliteli bir hesap kullanıcıların sizi takip etmesi için önemlidir.

Başka hesapları takip etmekten çekinmeyin.


Ürün satmak için Instagram'a yeni katıldıysanız büyük ihtimal hiç takipçiniz yoktur. Peki, ne şekilde takipçi edineceksiniz? Çok basit; diğer kullanıcıları izleyerek. Belli bir takipçi kitlesi edinmek amaçlı diğer kullanıcıları takip etmeyi alışkanlık haline getirin yani takip et takip edenin olsun mantığı. Takip ettiğiniz bireyler aralarında potansiyel müşterileriniz olabilmektedir.

Mesajlara hızlı cevap verin.


Satışa çıkardığınız ürünler ile alakalı suallere, fiyat önerilerine kayıtsız kalmayın. Kullanıcıların sizden satın alması amaçlı kolaylıklar sunun. Kargo ve tediye metotları ile ilgili veriler verin. Hesabınızın etkileşiml meydana gelmesine itina gösterin. Kullanıcıların suallerini cevaplarken onların isimlerini kullanın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder